600 хранителни пакета зарадваха нуждаещи се за Великден

Публикувано на 

Зарадвай нуждаещи се за Великден

Великденската благотворителна кампания „Купи и сподели“, част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова - „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, приключи с невероятен успех. 600 пакета с хранителни продукти получиха пенсионери, самотно живеещи и социално слаби хора от Шумен, Варна, Търговище и редица села в Община Шумен.
Благотворителната инициатива „Купи и сподели“ и тази година се осъществи във всички магазини BulMag в градовете Варна, Шумен и Търговище. Част от шуменския бизнес – „Фикосота“, „Телепол“ и „Херти“ също подкрепиха с финансови средства кампанията. В нея се включиха и над 80 деца и доброволци, членове на Организацията на българските скаути, които спомогнаха изключително много за успешното реализиране на инициативата и изпълниха с усмивки и ведро настроение магазините.
От събраните трайни хранителни продукти са съставени пакети, които да подпомагат пенсионери и нуждаещи се Зарадвай нуждаещи се за Великден 2 хора за големия християнски празник Великден. Към Кризисния център на Община Шумен са насочени 37 пакета, а към малките населени места в Община Шумен 75 пакета, които ще бъдат раздадени на нуждаещи се възрастни хора от социалните работници от Центъра за обществена подкрепа и от децата от Скаутските клубове в Шумен и Варна. Други 150 броя са разпределени за Съюза на пенсионерите в град Шумен, а с 30 броя са надарени членовете на Съюза на вдовиците и вдовците. Хранителни продукти получиха и всички членове на Съюза на ветераните от войните и социално слаби хора по списък на обществения посредник. За всички 60 възрастни и самотни хора от квартал „Макак“ са предоставени продукти след активната подкрепа на кварталния съвет и настоятелството на Народно читалище „Просвета – 1926“. За първи път в това издание на благотворителната акция са събрани храни за общо 160 човека на територията на варненския квартал „Владислав Варненчик“, а пенсионерските клубове в Търговище също ще получат 70 пакета с хранителни продукти.
Екипът на магазини BulMag благодари на всички доброволци за техния безкористен труд и съдействие, на фирмите партньори Зарадвай нуждаещи се за Великден 3 - „Фикосота“, „Телепол“ и „Херти“, които подкрепиха с финансови средства кампанията, на дарителите и всички добри хора, които със своите покупки препълваха специалните ни брандирани колички, както и на малките ни, усмихнати и всеотдайни помощници – децата скаути от Скаутски клуб „Мадарски конник“ гр. Шумен и Скаутски клуб „Компас“ гр. Варна.

Без Всички Вас и Вашата подкрепа тази кампания нямаше да се случи.

Благодарим Ви, приятели, че протегнахте ръка на стотици възрастни и нуждаещи се хора, че стоплихте сърцата им и направихте празника им по-светъл! Дано такъв да е той и за Вас!