Сладоледи на Промоция в BulMag

Сладоледи

Открийте любимите си сладоледи на невероятни цени!

Лятото е тук и няма по-добър начин да се разхладиш от нашите освежаващи сладоледи! В Супермаркети BulMag предлагаме големи промоции на любимите ти сладоледи със страхотни намаления. Поръчай онлайн и се наслади на вкуса на лятото в комфорта на своя дом!

Защо да Избереш от Нашите Сладоледи?

Голямо Разнообразие на ХИТ цена
В BulMag ще откриеш богат избор от сладоледи, на най-известните производители, както и най-новите артикули аа сезона. Независимо дали предпочиташ класически вкусове като ванилия и шоколад или си любител на по-екзотични комбинации, ние имаме нещо за всеки вкус.

Удобство и Бърза Доставка
Нашата онлайн платформа за поръчки ти позволява да изберше любимите си вкусове и да ги получиш директно до избран и удобен за теб адрес. С няколко клика можеш да се насладиш на любимите си сладоледи, без да излизаш от вкъщи.

Промоции на Сладолед достигащи върха!

Възползвай се от нашите летни промоции на любимите си сладоледи. Пазарувай изгодно в BulMag Супермаркет. Разгледай предложенията ни и поръчай още сега! 👇

СЛАДОЛЕДИ

История и Интересни Факти за Сладоледа

История на Сладоледа
Историята на сладоледа започва преди около 4000 години в Китай. Императорите на династията Тан са се наслаждавали на смеси от сняг, мляко и ориз. Римският император Нерон също е обичал сладолед, като използвал роби, за да му доставят сняг от планините, който след това се смесвал с плодове и мед. Легендата разказва, че Марко Поло е донесъл рецепти за сладолед от Китай в Италия през 13-ти век. Тези рецепти стават основа за италианския джелато.

Развитие на Сладоледа в Европа
През 17-ти век, сладоледът става популярен в Италия и Франция. Италиански готвачи създават разнообразни рецепти, а кралица Анна от Великобритания обича да сервира сладолед на своите гости. През 1843 г., Нанси Джонсън патентова първата ръчна машина за сладолед, което улеснява производството и популяризира сладоледа в САЩ.

Индустриална Революция и Масово Производство
С избухването на индустриалната революция и все повечето механизации и автоматизации, сладоледът започва да се произвежда по-бързо и в по-големи количества. Така става достъпен за масовия пазар. През 1851 г., Якоб Фусел отваря първата фабрика за сладолед в Балтимор, Мериленд. През 1904 г., сладоледът във фунийка е представен на Световното изложение в Сейнт Луис. Провокативната форма в комбинация с различни вкусове и иновативен, непознат за тогавашната публика продукт са предпоставки за огромна популярност. Сладоледът във вафлена фунийка и до днес е най-предпочитания вид сладолед в цял свят.

Модерни Вкусове и Иновации
Днес има стотици вкусове сладолед, включително уникални и екзотични като лавандула, черен сусам и пикантен чили. Всевъзможните добавки, като ядки, плодове, бисквити и много други в комбинация с различни топинги и глазури правят възможно този продукт да може да отговори на изискванията и на най-претенциозния клиент. Винаги можеш да намериш сладолед отговарящ на твоите изисквания.

Интересни Факти за Сладоледа
В САЩ, месец юли е обявен за Национален месец на сладоледа, а третата неделя на юли е Национален ден на сладоледа.

Най-големият сладоледен сандвич в света тежи над 2400 килограма и е направен през 2018 г. в САЩ.

Сладоледът е един от най-популярните десерти в света, като всяка година се консумират милиарди литри.

Не чакай повече, поръчай сега!

Разгледай предложенията на онлайн Супермаркет BulMag и открий най-добрите сладоледи на промоция. Поръчайте сега и се наслади на прекрасно лято с BulMag! 👇

СЛАДОЛЕДИ