БЪЛГАРЕ - за запазване на българските традиции и обичаи

Създаването на тази брандова линия е съвместен проект на Ансамбъл “БЪЛГАРЕ” и верига супермаркети BulMag. С представянето и разпространението на елитни български продукти и стоки, партньорите в това начинание работят в подкрепа и популяризиране на българските традиции, бит и обичаи. Вдъхновена от любовта към българското, търговската марка освен, че се идентифицира с отличен вкус и качество, е натоварена и със значима социална кауза - да подпомага финансово националния фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ”.

 

Марката и продуктите

„БЪЛГАРЕ“ е запазена търговска марка, която предлага елитни серии продукти. Хранителни стоки с високо качество и отличен вкус, както и различни нехранителни изделия, свързани с българските обичаи и фолклор. Всички продукти от марката са произведени в България. Производителите са  утвърдени имена у нас и в чужбина. Стоките с тази марка ще се продават само в български търговски обекти. Правата за разпространение на тези стоки принадлежат на „BulMag“, които съвместно с Христо Димитров стриктно ще следят за качеството и коректната им продажба. Всяка покупка на продукт с името „БЪЛГАРЕ“ ще подпомага финансово едноименния национален ансамбъл. За Варна, Шумен и Търговище може да откриеш целия асортимент на марката в нашите магазини, както и да поръчаш онлайн от цялата страна.

 

Голямата идея

Тя идва от нестихващия порив на големия български родолюбец Христо Димитров да съхрани културата и миналото на нашия народ, като ги представи по нов и нестандартен начин. Тази негова мечта се реализира през 2002 година с появата на първия частен фолклорен ансамбъл в България - „БЪЛГАРЕ”. В своите мащабни авторски музикално-танцови спектакли разкрива богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте етнографски области на България, както и най-голямото ѝ наследство - неравноделните фолклорни ритми. Днес, след 15 години на професионалната сцена, ансамбъла играе пред публика 5 свои спектакъла. Изнесъл е над 2100 представления и концерти в 23 държави по света. Мащабният проект бележи и редица други патриотични инициативи. Хореографът, продуцент и режисьор - Христо Димитров създава Фондация „БЪЛГАРЕ”. Издава патриотично списание със същото име и учредява Сдружение „Пазители на българщината”. Организира и провежда вече 11 години по ред най-обичания фолклорен фестивал у нас - този на фолклорната носия в Жеравна. Основна цел на тези изяви е да подкрепят, съхраняват и популяризират българското фолклорно и културно наследство в страната и в чужбина. Дълбоките патриотични послания, които носи понятието „БЪЛГАРЕ“, вдъхновиха екипа на „BulMag“, съвместно с Христо Димитров, да създаде лимитирана продуктова линия, която да се превърне във въплъщение на българското и да подкрепя финансово националния фолклорен ансамбъл.

 

Нашата мисия

Търговска марка „БЪЛГАРЕ“ е с основната задача да окаже финансова подкрепа на частния фолклорен ансамбъл. Въпреки че прославя страната ни по целия свят със своите спектакли, ансамбъла не получава никаква парична помощ от държавата. Затова, ние от „BulMag“ с гордост заставаме зад една дългосрочна кампания за съхраняване на българските традиции чрез налагане и популяризиране на марката, като значим спонсор на националния ансамбъл „БЪЛГАРЕ“. За целта от всяка продажба на продукт с родния бранд, ние ще отделяме средства, които ще отиват директно към ансамбъла. Към нашата кауза вече се присъединиха български производители, които милеят за българското и родното. Те с радост даряват част от своите приходи за запазване на българските традиции. Всеки един от нас може да бъде част от този проект, като закупи продукти с марката „БЪЛГАРЕ“. Включете се към нашата достойна кауза – да помним и пазим миналото си, да съхраним националната си идентичност чрез българските обичаи, фолклор, занаяти, храни и вина.

Виж и други наши партньорства с Ансамбълът:

Виж и другите собствени марки на верига супермаркети BulMag: