Национална кампания „Бъди войник“

Публикувано на 

Бъди войник

На 09 април 2019 г. Шумен ще бъде домакин на националната информационна кампания „Бъди войник”, която ще се проведе в зала Арена в гр. Шумен. Основна цел на събитието е повишаване информираността на младите хора за перспективите, които дава Българската армия.

     В 16.00 ч. пред зала „Армеец“ ще бъде представена военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и Военноморските сили. Ще бъде разкрита Информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Всеки, който желае, ще може да получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. На място ще може да се запознае и с предимствата на професия „войник“, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

     В 18.30 ч ще започне концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Със свои изпълнения ще участват още Орлин Горанов, Росица Кирилова, както и клуб за народни танци „Задявка”, танцова формация „Танцувалня” и Крисияна Ивайлова.

Входът за събитието е свободен.

Кампанията в град Шумен се провежда със съдействието на магазини BulMag.