Пет къмпинг хитрини

Къмпинг хитрини

Лятото е сезона на страхотните почивки, излети, барбекю и нови изживявания! Ние от BulMag мислим, че преживяване като да стоиш цяла нощ в дивото и да спиш на земята е едно на милион и трябва да се изживее поне веднъж в живота. Със сигурност е лишаване от лукса, на който сме свикнали като тоалетна, мивка, кухня! Ние от BulMag сме тук, за да Ви споделим няколко хитрини, които ще направят дните Ви на къмпинг много по-лесни. Но преди това, къмпингуването има няколко златни правила, които трябва да се спазват винаги! Неподходящият спален чувал и студа през нощта могат да развалят и най-прекрасната почивка! За това най-важното нещо е да вземете спален чувал съобразен с климатичните условия! Постелката в палатката също не е за подценяване, освен ако не сте намерили страхотен пухкав терен на някоя мека полянка. 

В последните години къмпингуването се превръща в популярно и предпочитано изживяване. Но независимо дали си страстен и опитен къмпингар или ще ти е за пръв път, следващите хитрини ще са еднакво полезни, за едно приятно преживяване!

  1. Белачка и сапунПървата хитрина може да Ви се стори малко странна, но особено ако къмпингувате с жена е задължителна! Става въпрос за сапун! Да не дискриминираме мъжете, но на един средностатистически мъжки уикенд се използва 3 пъти по-малко сапун, от колкото на женско събиране! А като дойде дума за къмпинг се почва лудо пазаруване на мокри кърпи, дезинфектанти и какво ли не. Ние имаме идея, която ще улесни Вашето пътуване! Нужен Ви е един сапун, белачка за картофи и плик. Вземете сапуна и започнете да белите с белачката по дължината му. Трябва да получите навити пури сапун. Сложете ги в плик или торба за съхранение. Може да използвате по една пура на миене!
  2. Кафе за къмпингВтората хитрина е за любителите на смляното ‘‘истинско‘‘ кафе. Знаете... това от машината, а не пакетираните по едно. Ще са Ви нужни филтри за кафе (ако нямате може да използвате форми за кексчета), кафе и конец за зъби. Изсипете нужното количество за една чаша кафе в хартиената торбичка и завържете краищата му с конец за зъби. Напълнете толкова торбички, колкото кафета ще изпиете. Когато сте на къмпинг използвайте по същия начин, по който си правите чай. Наливате топла вода в чаша и пускате торбичката или в случая филтъра за кафе във водата!
  3. Третата хитрина може да се използва не само от къмпингуващите, ами и от всеки който е решил да си направи барбекю. Ако ще пътувате за малък период от време или сте излезли само за едно барбекю, едва ли Ви се носи цяла торба с дървени въглища и разпалки. Дървени въгличща в кора за яйца Ако сме прави този трик е за Вас! Намерете стара картонена кутия за яйца и я напълнете с нужните дървени въглища. Когато сте готови да палите барбекюто, поставете цялата кутия за яйца и запалете. 
  4. Любимото нещо е да опънем палатката, да запалим огън и хапмнем току що опечени и опушени на огъня деликатеси. Било то пържола, риба или някое друго ястие на огъня, всичко е по-вкусно щом е под звездите. За мен подправките са неотлъчен спътник за приготвянето на всяка гозба, но стане ли дума за къмпинг.. е не можем да помъкнем цялата кухня.. Именно за този случай е измислена тази хитрина! Ще Ви трябват всички желани подправки и кутии от бонбони Тик-Так. Сигурна съм, че вече се досетихте.. Поставете солта, пипера и всичко желано в отделни малки кутиийки. Готови сте за барбекю!
  5. ПодправкиПоследната хитрина е по-скоро предупреждение, но ще Ви обясним защо е супер важно да се спазва! Не се напивайте! ,,Пийни едно червено вино, да се стоплиш“ е ‚народна мъдрост‘, предавана от уста на уста. Това е оставило у хората погрешно очакване, че като пийнат малко ще се стопля. Доста неопитни къмпингуващи прибягват към алкохола с цел той да ги отведе към една спокойна топла нощ, но всъщност реалността въобще не е такава. Алкохолът сгрява на момента, но впоследствие дехидратира, а дехидратацията е чудесен спътник на студа и дори води до измръзване. Алкохолът нарушава преценката, което може да доведе до момент, в който не можете да оцените колко топло или студено е всъщност. Тази лоша преценка може да доведе до вледеняване на тялото Ви нощем, което ще изчерпи енергията Ви и няма да имате достатъчно такава, за да се стоплите. Бъдете внимателни!

В BulMag може да намерите необходимите продукти за един страхотен къмпинг! Пожелаваме Ви прекрасни и разумни почивки било то на море, планина, в хотел или на палатки! Ако използвате нашите хитрини не забравяйте да ни тагнете! 

Facebook buttonInstagram button

Къмпингуване