Дари празник на баба и дядо

Публикувано на 

На 6 април 2019 г. стартира инициативата „Купи и сподели“, част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. Инициативата традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора - нашите майки и бащи, баби и дядовци, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки. Идеята е да бъдат подпомогнати нуждаещите се пенсионери, за да посрещнат достойно големия християнски празник – Великден.

Дари празник на баба и дядо

Общо 35 магазина в 12 града на страната се присъединяват към благородната кауза. В Североизточна България кампанията се провежда с подкрепата на  обществения посредник на гр. Шумен - Иван Капралов, със съдействието на Магазини BulMag в град Варна, Шумен, Търговище и Дулово, фирмите „Ficosota“, „Телепол“ и „Херти“, както и с активното участие на членовете от „Организацията на Българските скаути“. Над 80 деца, лидери и доброволци от Скаутски клуб „Компас“ гр. Варна и Скаутски клуб „Мадарски конник“ гр. Шумен ще се включат в акцията като със своя личен пример се надяват да допринесат за успешното реализиране на кампанията.

    Инициативата „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ дава възможност на хората с добри сърца да зарадват българските пенсионери за Великден, като закупят трайни пакетирани хранителни продукти /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др./, които да дарят в брандираните с логото на кампанията колички на изхода в магазините. Във акцията ще участват всички магазини BulMag в градовете Варна, Шумен, Търговище и Дулово в дните от 6 до 21 април 2019 г., а децата и доброволците от Скаутската организация ще се включат в кампанията в посочените дни и часове в следните магазини:

12 април 2019 г. от 17.30  до 19.30 ч

13 април 2019 г. от 10.30 до 13.00 ч

19 април 2019 г. от 17.30 до 19.30 ч

20 април 2019 г. от 10.30 до 13.00 ч

  • гр. Шумен – Магазин BulMag – Сити център, бул. „Велики Преслав“ №28

Тази година кампанията „Купи и сподели“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):

IBAN: BG53UNCR70001522802795

<Банков код: UNCRBGSF

Чрез онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

Заповядайте в най-близкия магазин BulMag и дарете хранителни продукти според своите възможности.

Заедно ще успеем да стоплим сърцата на хиляди български пенсионери и ще им подарим един по-празничен Великден!