Пет хитрини за полет

Пет хитрини за полет

Kaк да направим полета по-приятен?

Чували сме слуховете.. Храната в самолетите е гадна.. Цените са до небесата.. Седалките са ужасно неудобни.. При проверките ти взимат половината неща от куфара.. Винаги има три бебета, които ще плачат и едно дете, което ще ти рита седалката. И какво ли още не… Чували сме ги, но тези митове не винаги са верни. А и ние ще ви дадем няколко идеи, които да направят това преживяване стра… Е хайде.. няма да е страхотно, но.. поносимо!Планирай си времето

Планирай си времето

Аз съм от хората, които отиват на летището 4 часа преди полета! Няма нужда да си причинявате стресови ситуации, чуденки дали ще стигнете на време или как да предредите хората на опашката, за да си хванете самолета. Запишете си НЕ колко часа ви излита самолета, а колко часа трябва да сте готови за качване на него (около 30 минути/1 час преди излитане). Пресметнете колко време би Ви отнело за чекиране и проверка на багажа. Помислете на колко голямо летище сте! Някои летища са толкова големи, че може да ви е нужен цял час, за да стигнете до посоченото място. И може би най-важното – изчислете колко време ще ви е нужно, за да стигнете до летището. Било то с кола, автобус, метро, колело.. Изчислете времето в най-негативната възможна ситуация. Задръствания, спукани гуми, спрян от движение транспорт… Възможностите са много! По-добре да сте подготвени! А ако сте пристигнали малко по-рано.. Летищата са пълни с магазини и кафенета. Разходете се и разгледайте, седнете на кафе, прочетете някоя книга, гледайте филм или просто размишлявайте. Може да ви дойде някоя страхотна идея, докато чакате. Използвайте времето за себе си. (хубаво е да си навиете аларма, за да не се отплеснете и да си изтървете дългоочаквания полет)

Спортувай преди полет

Това, разбира се, не винаги е възможно, особено при ранни полети, но когато имате възможност ви обещаваме, че това ще направи преживяването по-поносимо! При физическото натоварване се отделят ендорфини или ‘Хормон на щастието‘. Както се досещате той ви прави по-щастливи. Освен това тренировките подсилват имунната система, което ще ви е от полза като се качите на самолета на заразите. Хидратирай сеИ последно, но не на последно място, физическата активност освобождава стреса, но и изморява тялото, което ще направи по-лесно заспиването на неудобните седалки на самолета.

Хидратирай се! Избягвай алкохола!

Всички знаем колко е важна водата и как трябва да се пие постоянно. Но това което ще ви кажем е специално насочено към алкохола. Мит е, че преди или по време на полет е хубаво да пийнеш глътка две за успокоение. Алкохола успокоява за кратък период от време. Той дехидратира, изтущава, напряга те и макар да те направи по-спокоен по време на полета, когато кацнете ще си най-ядосания човек на света groggy?

Трик за течности Течности

Aз съм студент извън България и най-големият ми проблем с летищата е, че не те пускат с течности в ръчния багаж. Как да си занеса любимата лютеница и дядова ракия, да се похваля на състудентите? Но благодарение на тези мъки научих един важен трик! Може да минете с течности през проверката, ако те са дълбоко замразени! Така ако не искате да си купувате скъпа вода от летището, замразете едно шише от любимата вода BulMag и сте готови! Разбира се, този трик би бил полезен при дълги полети.. за да има време водата да се разтопи все пак :D Ако носенето на замръзнали шишета не е за вас, може да си носите стъклена или керамична чаша/бутилка с пакетче чай или пакетче кафе вътре. Просто помолете стюардесата да ви услужи с топла вода. Май това е по-практично!

Какво да носиш?

Лично за мен най-важното са храна и чорапи! Повечето компании нямат включена храна и цените са буквално в небесата. Но дори и да не бяха, няма нищо лошо да си носиш вкусен сандвич, кроасан, солети или каквото предпочиташ. А за чорапите.. Е понякога може да стане доста студено, а и друго е да събуеш неудобните обувки и да обуеш меките дебели чорапи. Ако пътуваш на дълъг полет бих предложила крем за лице и паста и четка за зъби. Въздуха в самолета страшно изсушава кожата, а дремките могат да навредят на дъхът ви.. А и винаги е приятно да се освежиш! Не забравяйте и дезинфектант! Въпреки че тренировките са повишили имунната система, никога не е лошо да се дезинфектираш.


Това бяха част от нашите трикове, с които да направите пътуването със самолет по-приятно! Ако имате въпроси или предложения не се притеснявайте да се свържете с нас във Фейсбук и Инстаграм

Приятен път!