Инстаграм хитрини

Инстаграм хитрини

В днешната рубрика Хитрини ще засегнем една от най-известните социални мрежи, а именно – Инстаграм!

Непълнотелни или пълнолетни, всеки месец тази платформа събира над 1 милиард човека. Да! За ЕДИН месец! 

За повечето е просто забавление, разглеждане на снимки, шпиониране живота на други и разтоварване от ежедневието. Но през последните години това приложение се превърна в среда, в която мнозина виждат бизнес възможности. 

За каквото и да го използвате, предстоящите трикове ще са Ви от ползва! Ще разнообразят и украсят акаунта Ви, ще го направят по-мобилен и със сигурност ще забавлява последователите Ви! 

1.   Rainbow(Шарен) текст 

Обичате да споделяте сторита, но Ви е писнало от едни и същи скучни цветове на текста? Или може би сте видели нечий друг пост излъчващ тази красота на дъгата? Ако не знаете как да го направите сте дошли на правилното място! Много е лесно и ние ще Ви кажем как!

- Напишете текста върху снимката за стори и го оцветете в цвета, в който искате вашата дъга да започне. Примерно лилаво.

- Маркирайте целия текст.

- Сега ще Ви трябват два пръста. Единият задръжте на цвета, който сте избрали, а с другия хванете края на маркировката на текста. Започнете бавно да влачите и двата пръста наляво. Стана ли?

Браво! 

2.   Колаж на стори

Не сте сигурни коя от две или дори пет снимки да сложите за стори? Иска Ви се да направите готин и раздвижен колаж, но всички приложения се плащат? Няма проблем! И ние бяхме така докато не открих тази функция. Прочетете как се прави тази малка обществена тайна. 

- Сложете една главна снимка за стори (нея също може да я местите, уразмерявате и накланяте). 

- След това влезте в снимките си и копирайте другата желана снимка. 

- Когато отворите пак приложението Инстаграм, долу в ляво ще Ви излезе снимката, която при натискане ще се добави на колажа. 

- Въртете, оцветявайте и надписвайте за страхотни колажи! 

- Може да правите това движение колкото пъти желаете, тоест може да добавите милион снимки ако Ви се иска.

Ако тази идея не Ви се струва толкова лесна и подходяща, ще Ви дадем и друга. Чували ли сте за приложението Unfold. Ако не сте – е.. вече сте. С него може да правите различни видове колажи, да пишете текст и да ги оцветявате. А и е безплатно! 

3. Филтри

Ако си като нас и използваш само 4 филтъра от всички предоставени в Инстаграм, значи тази хитрина е точно за теб!  Избери си най- използваните филтри и ги сложи на едно място, за да ти е по-лесно и удобно да обработваш снимки следващия път. 

- Влез на мястото, където се обработват снимки и видеа в Инстаграм.

- Скролни през всички филтри докато стигнеш до края. Там ще видиш празно прозорче и думата Manage. Натисни я.

- Хвани избраните филтри (иконката с трите ленти) и с провлачване ги нареди както желаеш.

- Ако изобщо не искаш филтрите да ти излизат, може да ги премахнеш като натиснеш синия кръг отдясно на дадения филтър. Както и обратното!

- Натисни Done за да запазиш всички нови настройки.

4.   Повече показвания на профила ти

Наскоро установихме, че посоченото на снимката отделение за име, всъщност е дори по-важно от самото име на акаунта. Ако на това място сложите повече ключови думи, акаунта Ви ще излиза по често на хора, които търсят тези думи в търсачката. Например ако се занимавате с мода и споделяте снимки най-вече в тази среда, повече хора със същите интереси ще Ви открият ако в името си имате думата Мода или Style. 

5.   Не изпускай постовете на любимите ти инстаграмъри

Всеки си има по един любим профил в тази социална мрежа, който следи неотлъчно. С този трик може да се ‘абонирате‘ за този акаунт и да получавате известие всеки път, когато качи нещо! Вече никога няма да изпуснете нещо! 

- Влезте в профила, за който искате да се абонирате.

- Задръжте за момент и пуснете бутона Following.

- Натиснете бутона Notifications. Може да се абонирате само за снимки, само за сторита или и за двете.

- Aко след време желаете да премахнете тази функция, изпълнете същите стъпки.

6.    Премахни снимки без да ги триеш

С други думи – архивирай. Снимките ще са недостъпни за Вашите последователи, но достъпни за Вас. А и може да си ги върнете, когато пожелаете.

- Изберете снимката, която искате да архивирате.

- Натиснете трите точки, намиращи се горе вдясно.

- Натисни Аrchive

- За да възвърнеш снимката на профила ти, натисни настройките на акаунта и Archive. Там може да видиш всички архивирани снимки и да ги върнеш като натиснеш Show on Profile. 

7. Заглавни снимки 

Нали знаете как може да сложите сторитата си в папки, за да може да се виждат от всеки. Заглавните снимки на тези папки са важни, защото те определят дали последователя Ви ще е заинтересован, за да натисне и да види или не. До тук добре, но ако имате милион папки и искате да сложите готини заглавни снимки на всички, но трябва да ги качите и да спамите на всички.. вече не е добре. 

Ето как може да сложите такива снимки без да ги качвате!

- Натисни и задръж папката със сторита, на която искаш да промениш заглавната снимка.

- Натисни Edit Highlight и Edit Cover.

- Скролни надясно докато стигнеш до края на снимките. Там ще видиш иконка, която като натиснеш ще те изведе в личните ти снимки.

- Сега можеш да си избираш всякакви снимки без да ги споделяш! 

8. Лимит за Инстаграм

Хората прекарват доооста време в социалните мрежи, дори понякога нездравословно много! С този трик може да сложите лимит за времето, в което използвате това приложение. 

- Отидете на профила си в инстаграм и натиснете трите линии горе в дясно. 

- Натиснете Your Activity

- Натиснете Set Daily Reminder 

 

Като за финал ще Ви кажем бонус информация, която и ние до скоро не знаехме. Сещате ли се за инфлуенсърите, които слагат линкове на сторитата си, които отваряш когато Swipe up-неш. След часове неуспешни опити да го направим, решихме да проверим в интернет и се оказа, че за да сложиш такъв линк трябва да имаш над 10 хиляди последователя. 

Не забравяйте да ни последвате в Instagram