Как да пием бира без да дебелеем?

Как да пием бира

Всеизвестно е, че бирата се лепи на какви ли не нежелани места! Биреното коремче за жалост не е мит, а и специалисти са казали, че само една халба от тази райска течност е достатъчна да си натрупаме 200 калории!

Как да пием бира без да дебелеем? Дали всъщност има отговор на този така интригуващ въпрос? Дали е възможно тази мечта, да пием бира без бирено коремче, да се осъществи? 

Всъщност може! 

Но само ако се спазват няколко правила!... Убих ли Ви настроението?

Сигурно в този момент затваряте статията и си мислите “Абе не ми е толкова зле биреното коремче“, ама продължете да четете, защото хитрините, които ще Ви издам са и полезни за здравето Ви! Направо 2 в 1!

По-бавно

Ама как по-бавно нали ще се стопли?.. За жалост така е.. Хората са казали – много хубаво не е на хубаво! Е така е и с този трик. По-бавното приемане на бира подпомага борбата с нежеланите подкожни натрупвания и улеснява черния дроб. Хубаво е да си разпределите времето разумно, но дори експерти предлагат да проточите глътките поне един час! Това е нужното време, в което черния дроб може да се справи с алкохола и да не се претоварва. Пиенето на бира за време под един час пречи на тялото да изгаря мазнини, в резултат на което те се "лепят" на нежелани места и образуват я бирени коремчета, я бирени дупета…Абе хем тъй, хем тъй.. Ще трябва да си преразгледате приоритетите. Или една хладилна чанта до дивана и сте Вие!

Определена форма

През 2015г. е направено проучване, което доказва, че пиенето от чаша със заоблени форми предразполага към по-голяма консумация. За това ако искате да приемате по-малко и по-бавно бирата, следващият път я сипете в чаша с прави стени!

Вода

Това е може би най-полезният съвет! Благодарение на приема на много вода не само ще предпазите тялото Ви от натрупване на някое друго излишно кило, но и ще останете хидратирани, което ще Ви спаси от махмурлук! Няма топли бири, няма странни чаши! Супер!

Видове бира

Хубаво е да сте наясно каква бира консумирате. Особено хората, които следят калорийния прием, трябва да са разумни с избирането на тип бира – дали тя е лека, с ниско съдържание на алкохол или с ниско съдържание на въглехидрати. ‘‘Много знам аз разликата‘‘ сигурно си казвате! Ами ние от BulMag сега ще Ви обясним. 

Леката бира е най-препоръчителна, защото тя е с ниско съдържание на алкохол и калории (около 100 на питие). Реално ако пиете лека бира и спазвате тези хитрини… Ще сте бомба!  Нисковъглехидратната бира обикновено е с премахнати въглехидратите, но алкохолното и калорийното съдържание са колкото в обикновена бира, което я прави непрепоръчителна в нашия случай! 

Протеини

Тази хитрина е по-скоро за тези, които искат да подпомогнат тялото си да се справи по-лесно с алкохола. Протеините имат доста положително влияние върху тяло, което приема алкохол. Те стимулират черния дроб, контролират нивата на алкохол в кръвта като понижават степента му на абсорбиране. Ако приемате протеини по време на пиене, всъщност ще намалите приетото количеството бира. Така попадналият в кръвообращението алкохол може да бъде понижен до под 40 процента. Готино, а?

Готино, да!

 Е какво мислите? Решихте ли, че може би има светлина в тунела и ще пробвате тези трикове или все още сте за биреното коремче и леко съжалявате, че не затворихте статията още на въведението? 

 Опитайте и ни кажете как е минало при Вас! Наздраве!