Какво да правим вкъщи?

Дом, сладък дом

Светът е изправен пред изпитанието наречено Covid-19. Най-доброто, което можем да направим както за нашето здраве, така и за здравето на хората около нас, е да се самокарантинираме в домовете си. 

Ние избрахме да останем позитивни и сме благодарни за цялото това предоставено ни свободно време. Точно сега е перфектният момент да направим всичко, което някога сме искали, но сме отлагали! Перфектният момент да прекараме повече време с тези, които обичаме, да направим крачка назад, да преразгледаме целите си и да възвърнем ценностите си. 

Но все пак разбираме, че в един момент на човек може да му се ‘стегне душата‘. Днес ще Ви дадем няколко от нашите идеи за активности в дома. Надяваме се те да направят дните Ви по-лесни и щастливи. А защо не си направите предизвикателство? Напишете тези идеи + Ваши идеи на листчета и си теглете по едно листче всеки ден. Прочети книгаКаквото Ви се падне, това трябва да правите! Предизвикваме Ви! 

1. Прочети книга

Аз лично имам книги от 2007 година, които все се каня да чета... Надявам се този период с подарено време да отметне поне няколко книги от списъка ми. Ами Вие? Със сигурност имате поне една нечетена книга нааай-отзад в шкафа. Ако ли не, разменете си книги със съседа. С ръкавици разбира се, през оградата, или ги слагайте в пощенските кутии. Пазете се!  

2. Сготви Готвим

В моето семейство със сигурност не сме готвачи, но обожаваме да имаме един ‘Ден в кухнята‘, в който да правим кулинарни експерименти. Защо да не опитате и Вие? Все нещо ще се получи вкусно и после ще имате и за хапване!  А ако се нуждаете от идеи, тук в сайта на BulMag ще намерите и отдел ‘Рецепти‘. Колко от тях ще успеете да направите докато сте под карантина?

3. Гледай филми/сериали 

Тази възможност, да лежим на дивана и да гледаме филми с дни, за да спасим хора, със сигурност ще се отдаде само веднъж в живота! Възползвайте се! Няколко идеи за сериали и филми: Friends, Adrift, How I met your mother, Stranger Things, All Inclusive, Murder Mystery, 13 going on 30.. и още много много.. Винаги може да ни пишете за още предложения. 

4. Домашна тренировкаДомашна тренировка

Е тук вече нямаме извинение! Цялото време на ръка, никакво движение по цял ден… Сега е момента да изградим един чудесен навик – домашни тренировки! Интернета е пълен с клипове с домашни тренировки. Ако имате нужда от идеи, Ви препоръчваме да потърсите Derillis в инстаграм. Страхотни идеи за домашни тренировки, които дават реални резултати до дни! Лично изпробвано!  

5. Подреди си гардероба 

Няма по-добър момент от този да си изкарате всички дрехи от гардероба, да го почистите и да се разделите с всичко, което не Ви носи удоволствие и само заема място. Направете си четири купчинки – запазвам, изхвърлям, дарявам и продавам. Защо да не направим и малко пари докато си седим вкъщи? Снимайте дрехите и след като мине епидемията ги пуснете в сайтовете за продаване. А Вие с колко от дрехите си можете да се разделите? 

6. Време със семейство и приятелиВреме със семейството и приятелите

Изключи компютъра, остави телефона, забрави грижите и се наслади на времето със семейството и приятелите. Припомнете си стари спомени, споделете най-съкровените си мечти, допитайте се до тях за съвет, играйте настолни игри…забавлявайте се! Не забравяйте и домашните си любимци! Обърнете им повече внимание, играйте си с тях и им дайте три пъти повече любов от вчера! А ако живеете сам.. вземете телефона и се обадете на близките си. В това време на технологии нямате извинение, че не звъните! 

7. Почисти 

Перфектният момент за едно хубаво пролетно почистване! Тъкмо да освежим къщата и да се отървем от всички вируси! В такива моменти аз си пускам любимата музика и ‘яхвам прахосмукачката‘. Със сигурност, когато дома Ви е чист, подреден и ухае на свежест и настроението Ви ще се подобри! А и си е допълнителна тренировка. 

8. Онлайн курсове и/или ново хоби 

Използвай това време да научиш нещо ново! Винаги си искал да знаеш още един език? Испански, руски? Винаги си искал да можеш да рисуваш, шиеш, плетеш, отглеждаш цветя... Защо не започнеш още сега? Имаш цялото време на света, а и в тази кризисна ситуация много сайтове пуснаха различни безплатни онлайн семинари и уроци!  

9. СПА денСПА ден

Дами! Сложете една маска на лицето, запалете свещи, сипете си вино, напълнете си ваната…Релаксирайте. След това използвайте цялата тубичка лосион, облечете най-удобните пижама и чорапи и се настанете удобно с любимата книга или сериал!

Господа… не сме запознати за Вас какво е СПА ден, но каквото и да е го направете! 

Обърнете внимание на себе си! 

Колко от тези неща бихте направили с удоволствие? Свържете се с нас във Facebook и Instagram и споделете как минават Вашите дни! Желаем Ви приятен уикенд! 

Бъдете здрави и пазете както Вас така и хората около Вас!