Какво не бива да се съхранява в хладилник 2 част

Какво не бива да съхраняваме в хладилника

В повечето домакинства мисълта за хладилник поражда сигурност. Когато искаме нещо да се съхрани по-дълго време, хладилника е първото място, което ни идва на ум. Но има продукти, на които ниските температури не само могат да променят вкуса и хранителните им качества, ами могат и сериозно да навредят. 

Днес ще Ви представим 5 продукта, които не бива да се съхраняват в хладилник!

1.Горещи храни 

Горещи храни

Със сигурност сте чували, че не е хубаво да се слагат горещи храни в хладилник, но знаете ли защо? Аз, лично, си мислех, че храната ще се развали или както се казва по бабино – ще се пресече. Всъщност топлата храна влияе зле върху самия хладилник като затруднява и удължава процеса на охлаждане.  Освен това нежеланите миризми от това ароматно, току що приготвено ястие, могат да се абсорбират от другите продукти в хладилника, което ще доведе до загубване на аромат и вкус на продуктите. 

2.Пъпеш и праскови

Пъпеш и праскови

В първа част говорихме за картофи, домати и цитрусови плодове, но специално пъпешите и прасковите, държани при температура под 10 градуса губят вкуса си както и много други качества! Ако са в мощен хладилник могат дори да се ‘вледенят‘. Препоръчителна е стайната температура. 

3.Босилек

Босилек

Съхраняван при ниски температури, босилекът се изсушава и разваля изключително бързо, а и ароматите му се смесват с останалите продукти в хладилника. Лесен трик за съхранение на босилек за по-дълго време е да се натопи в чаша с вода.

4.Кафе и чай

Чай и кафе

Независимо дали чаят е на пакетчета или в насипно състояние, той трябва да се съхранява на сухо и проветриво място. Поставен в хладилник, чаят би абсорбирал много от миризмите, а и би загубил вкусовите си качества заради влагата. Кафето не остава по далеч. Поставено в хладилник, то губи вкуса и аромата си.

5.Хляб 

Хляб

Изненадващ факт е, че хлябът всъщност е една от храните, които най-често се съхраняват в хладилник, въпреки че ниските температури го карат да старее по-бързо и му отнемат вкуса. Препоръчително е да се съхранява на сухо и хладно място, а ако имате прекалено много хляб и не желаете да го изхвърляте, може да го замразите или да го направите на крутони.

Това беше втора част от продуктите, които не е препоръчително да съхранявате в хладилник. А колко от тези продукти държите в хладилника си? Намерете ни във Facebook и Instagram и споделете своето мнение! 

Прочетете първа част тук

Приятна и успешна седмица!