Национално състезание по дебати “Shumen WSC 2019”

Публикувано на 

Национално състезание по дебати

За трета поредна година в началото на есента - от 21-и до 23-и септември 2019 година в град Шумен по традиция ще се проведе Националното състезание по дебати „Shumen WSC 2019“. Организатори на събитието са президентите на местните клубове по дебати. Състезанието се провежда всяка година със съдействието на Верига магазини BulMag.

В ораторската надпревара ще се включат 15 съдии и над 80 състезатели от различни краища на България - София, Пазарджик, Варна, Русе, Пловдив, Стара Загора, Бургас, които ще премерят знания в състезателния ученически формат "световни училища". По трима състезатели в отбор ще приемат ролята на "правителство" (утвърждаваща темата страна) или "опозиция" (отрицаваща темата страна), анализирайки конструктивно своите аргументи. Темите засягат различни проблеми като изкуството в модерния свят, политическите взаимоотношения между Китай и ХонгКонг или икономически казуси.

Тазгодишното издание ще се проведе в ППМГ "Нанчо Попович" и сградата на Младежки дом в град Шумен, които ще са отворени за зрители на 23.09.2019 в 9:30 часа, когато ще имате възможност да станете свидетели на провеждането на полуфиналите и финала на състезанието.

Участници в състезанието по дебати

Събитието се организира със съдействието на Асоциация Дебати България и с подкрепата на Магазини BulMag.

Заповядайте! Очакват Ви интересни разговори, неоспорими доводи, пресни знания и много награди и изненади!