BulMag – Приятели на Скаутите

Публикувано на 

Приятели на скаутите

На 15-и декември 2018 година Скаутски клуб „Мадарски конник“ гр.Шумен отпразнува своя десети рожден ден. Събитието беше отбелязано с тържествена церемония в залата на „Телепол“ в гр.Шумен, на която присъстваха над 250 души. Наред с домакините на празника дойдоха членове на скаутските клубове в град Варна и Русе, десетки пораснали вече младежи, преминали под знамето на клуба и дали своето скаутско обещание, много родители, доброволци, специални гости и приятели на Скаутското движение в град Шумен.

Скаутите на Шумен – Кои са те?

   Скаутски клуб „Мадарски конник“ е създаден през 2008г в гр. Шумен от група приятели, които искат да подкрепят младите хора и да осмислят свободното им време. Първите стъпки са изключително трудни, но постепенно започват да се присъединяват много доброволци, които приветстват каузата и помагат тя да се развие. Така се поставя началото на една Велика идея в Шумен, която продължава и до днес - вярата, че светът може да се промени към по-добро.

Сертификат Трънчев ООД

   Днес скаутското движение наброява повече от 50 милиона младежи по света.  Основен инструмент за прилагане на цялата програма са скаутските методи – обучение чрез игра, работа на малки групи, водачество на възрастните и още много други. Децата се учат на различни дейности и придобиват умения като: ориентиране; алпинизъм; оказване на първа помощ; оцеляване; лагеруване; изграждане на дървено-въжени конструкции; готварство; екология и др. Така те формират силна общност, която се гради с години, създавайки приятелства между децата и младежите. Всяка година младите хора се ангажират с различни социални каузи и с обществено значими дейности, които изпълняват и подкрепят.

Тържество и скаутски пазар

Водещият на събитието Добромир Драев – един от основателите на скаутския клуб в град Шумен, активен член и дългогодишен председател на Управителния съвет на Скаутската организация в България, се върна назад във времето и припомни уникални моменти от историята на клуба. Бяха отличени фирми, институции, организации и много хора – съмишленици и приятели на скаутското движение, които през последните 10 години са подавали ръка и са оказвали лична или финансова подкрепа на клуба, помагали са развитието на скаутското движение в град Шумен.

Благотворителен скаутски базар

   Компанията BulMag получи награда за оказаното съдействие при реализирането на скаутски лагери в Почивна база BulMag в гр.Обзор, както и за предоставянето на своите обекти и помощта при провеждането на различни скаутски дейности.

Тържеството завърши с коледен благотворителен базар, на който децата зарадваха всички гости с уникалните си бисквити, снежни човеци, свещници и различни коледни украшения, изработени от малките им ръчички.


Екипът на магазини BulMag изказва своята благодарност на Скаутски клуб „Мадарски конник“ за оказаната чест и признание. За нас е удоволствие да бъдем част от голямото скаутско семейство и да помагаме на децата на България да израснат като добри, можещи и отговорни личности. Желаем успех, много кураж и сила на всички, приели скаутската  идея в сърцата си, а на малките скаути – още безброй приключения, забавни моменти и нови приятелства.