Шумен Рок Фест 2019 г.

Публикувано на 

Очаквайте третото издание на фестивала "Шумен Рок" - един от най-мащабните фестивали у нас за българска рок музика.  Фестивалът „Шумен Рок“ е осъществената мечта на група рок-ентусиасти и музиканти, които в края на 2017 година се обединяват в Сдружение „Рок общество“ и си поставят амбициозни задачи, включително организацията на грандиозен фестивал. Събитието представя лицето на българския рок и поставя акцент върху авторската музика.

В него участват и групи от съседните балкански страни, което го прави международно събитие. Това превръща „Шумен Рок“ в един от най-мащабните фестивали у нас за българска рок-продукция. Организаторите си поставят за цел да превърнат фестивала в традиция, като с всяка следваща година неговото качество да се повишава и достигне до събитие с европейски параметри, удовлетворяващо най-високите изисквания на участващите музиканти и на публиката.

През 2019-та година фестивалът „Шумен Рок“ ще се проведе на 14, 15 и 16 юни на територията на Парк Студентски, намиращ се в близост до централната част на град Шумен. Тази година на сцената ще се качат 15 банди, сред които Черно Фередже, Lost Sensation, Urban Gray, Бараби Блус Бенд, Спри Ма, Стенли, Day Of Execution, Fat White Chefs, Dark Blue Inc., Saint'N'Sinner. Концертите ще бъдат с продължителност около 5 часа.

Магазини BulMag и тази година са партньор на „Рок общество“ в реализацията на идеята, заедно с Община Шумен, която  включва ежегодно събитието в своя културен календар. Желанието ни е фестивалът да бъде достъпен за всеки почитател на музиката, затова и билетите за двата фестивални дни се предлагат на изключително ниски цени.

В деня на Battle of the BG bands (14.06.2019) входа е безплатен. За следващите два дни от рок събитието билети може да закупите на място. Еднодневен билет е 15 лв, двудневен -  25 лв.

Организаторите се надяват да превърнат събитието в общоградски празник, като предвиждат забавления за рок-феновете от всички възрасти.

Повече за фестивала ще откриете във фейсбук страницата на събитието