Студентски хитрини

Студентски хитринки

Аз съм втора година студент в чужбина и в последния месец ми се наложи да се срещна с доста студенти, които са първа година. Разпродажби и намаленияЗапочнах да им споделям триковете, които аз прилагам и се изненадах като разбрах, че всъщност те не са толкова широко разпространени, колкото си мислех. Днес ще ви споделим 5 хитрини, които са станали част от моето ежедневие като студент. Дано ви помогнат!

Намаления

 

Провери какви намаления получаваш като студент! Повечето магазини за дрехи и обувки, транспорт, кина и заведения предлагат страхотни отстъпки за студенти. Разгледай в интернет, попитай приятелите си или попитай в университета. Стипендии Също така можеш да си изкараш ISIC карта, която също предлага страхотни намаления и всичко е описано в техния уебсайт.

Стипендии

 

Провери какви стипендии предлага университета или дори държавата, в която ще учиш. Ще се изненадаш колко са много! Има за успех, за доходи, за жилище, за спорт или хоби... Разбира се има стипендии, които ако не покриваш изискванията.. ами това е, не ги покриваш. Но има и такива, за които можеш да поработиш и да ги покриеш. Примерно стипендията за отличен успех. Ако за тази година не си одобрен.. това може да е твоят стимул за по-усърдна работа! Заслужава си! Високи оценки Аз вземах стипендия през ученическите ми години и сега през студентските. Няма нищо по-хубаво от това да ти дават пари за нещо, което така или иначе правиш!

Високи оценки

 

Всеки човек е имал предмети в училище по които е бил страхотен и такива по които хич не го е бивало. При мен всичко, което беше свързано с логика вървеше по мед и масло, примерно математиката, но за сметка на това разказвателните предмети, пример – история, изобщо не ми вървяха! Но има начини, с които да си вдигнете оценката! 

В началото на годината всичко е по-лесно! Няма значение студент или ученик, вземай участие, прави домашни и задачи.. Това е най-лесният момент, в който да изкараш високи оценки. Дръж се добре с учителите и професорите! Дръж се добре с всички като цяло! Половината от оценката ти е държанието. Разбира се, не бъде лицемерен, уважавай хората и всичко ще е наред! Води си записки! Дали ще са на телефона, компютъра или на лист.. записвай си! Записките имат две положителни страни.

Първо: при евентуална презентация или есе, можеш да видиш записките си и да ги вмъкнеш в задачата. Това със сигурност ще впечатли учителя ти, който ще разпознае своите думи и ще разбере, че си го слушал!

Учете заедно и споделяйте опит

Второ: когато записваш нещо е много по-вероятно да го запомниш! А и дори да не ти потрябват при някоя задача, записките остават завинаги. Можеш след години да се върнеш към тях и да си припомниш.

 

Приятели! Събирайте се да учите заедно и да разменяте идеи! Бих предложила да се срещате примерно на кафе или в библиотека, някъде, където всъщност ще учите. Разбира се, старайте се да нямате едни и същи есета, но никога не е лошо да обменяш идеи и мисли с друг човек, който може да ти даде различна перспектива! Ако имаш важна презентация, помоли приятел да зададе въпрос, на който вече знаеш отговора! Това ще впечатли учителите ти както и състудентите!

Възможности и приятелства

 

Разбира се, високите оценки не са най-важното нещо! Грижете се за себе си и си давайте почивка!

Възможности и приятелства

Най-голямата грешка, която студентите правят е да си стоят в тях, да играят на компютъра и да общуват само с познати вече приятели. Студентските години са пълни с възможности, които трябва да се вземат! Например - университета, в който съм аз, непрестанно организира семинари, обучения и т.н. Дори да не е най-интересната тема, помнете, че от всеки човек може да вземете нещо. Дори да е едно изречение! Проучи какво предлага твоят университет (може да е дори работа) и се възползвай!

 

Създавай, колкото можеш повече нови приятелства! Дори да не си социална личност (като мен) това ще ти е от голяма ползва! Новите контакти, които създаваш могат да ти помогнат в бъдеще. Ако ти имаш нужда от нещо, или дори те. Представи си, че след години Гошо от съседния клас стане мениджър в огромна компания и търси да назначи хора. Ако си създал добро впечатление и покажеш знания в областта, в която си, със сигурност твоите контакти ще се сетят за теб! А и постоянните разговори ще те предразположат към такива, които със сигурност ще трябва да провеждаш в бъдеще.

Готвене?Как да не извира водата

Няма как да направим хитрини за студенти без да споменем готвене! Моята любима ‘гозба‘ е спагети. Честно казано с това ще запомня студентските години.. Проблема ми беше, че включвах котлона на максимум, защото исках да станат по-бързо. Водата завираше и знаете какво става след това.. вода навсякъде. И след това намерих този трик: Поставете дървена лъжица върху тенджерата както е показано на снимката. Да ви призная.. нямам идея защо става така, но лъжицата кара водата да се покачи само до нея и да не изблика от съда.

"Студентските години определят какъв човек ще си в живота!" Мисъл, която поражда дебати, но съм забелязала, че в повечето случаи е вярна! Ако сега не започнете да си разпределяте времето здравословно и да не оставяте есето за последният момент, най-вероятно ще прилагате тази характеристика и в работата си. Ако сега не започнете да миете чинии и да изгасяте лампите след себе си, това ще ви остане навик за цял живот. Грижете се за себе си и се старайте да бъдете по-добри. Сега му е времето!

Това бяха част от нашите студентски хитрини. Искате ли да направим втора част? Намерете ни във Фейсбук и Инстаграм и споделете своето мнение! Приятна учебна година!