Турнир по шахмат

Публикувано на 

Турнир по шахмат

И тази година Магазини BulMag ще подкрепят националния турнир по шахмат Мемориал „Стоян Иванов“ като разхладят всички участници и през трите дни на надпреварата с минерална вода BulMag.

Националният турнир по шахмат ще се проведе от 26 до 28 юли 2019 г. в зала „Арена Шумен“. Шестото му издание се реализира в памет на един от основоположниците на шуменската шахматна школа и международен майстор Стоян Иванов. Организатори на събитието са местният клуб по шахмат „Шумен“ и Община Шумен.Победител в турнира по шахмат

Турнирът е и състезание за националната купа за мъже и жени, като част от календара на Българската федерация по шахмат.

В тазгодишното издание на турнира се очаква да се включват над 70 шахматисти. В състезанието могат да участват всички почитатели на тази интелигентна игра – известни, доказали се вече състезатели, начинаещи шахматисти, както и много деца.

Надпреварата включва турнири по ускорен шах и блиц. Входът за зрители е свободен. Откриването е в петък, 26 юли от 10.00 часа. В турнира по ускорен шах ще се изиграят девет кръга, разпределени в трите дни на събитието. Състезанието по блиц е в събота, 27 юли, от 13.00 до 16.00 часа. Закриването и награждаването на победителите е в неделя, 28 юли от 13.00 часа.

Магазини BulMag ще продължат да помагат и подкрепят развитието на шахмата в град Шумен.

Желаем успех и достойно представяне на всички участници в турнира.