Велоклуб Илчов Баир и BulMag

Публикувано на 

Велоклуб Илчов Баир лого

Състезание "Шуменско плато 2019"

    Верига магазини BulMag и тази година подкрепи състезанието "Шуменско плато 2019" - колоездене, бягане и дуатлон, организирано от "Велоклуб Илчов Баир" - Шумен. На състезателите бяха предоставени водички БулМаг.Състезател от велоклуб Илчов Баир

    Велоклуб Илчов баир съществува от 2008 година. Създаден е с идеята за сплотяване на колоездачите от град Шумен и организация на велопоходи, състезания и други мероприятия свързани с колоездене. Клубът включва дисциплини като DH (downhill), Cross Country (XC), Street или още Trial.

    Всяка седмица представителите на клуба се събират и карат около Шумен или посещават различни планини като Стара Планина, Рила, Родопи. Често събитията са съвместни с други велоклубове в страната като Варна, Габрово, София, Пловдив, Търговище.

Събитието "Шуменско плато 2019" се проведе на 07.07.2019 г., неделя, на територията на ПП „Шуменско плато“, селата Троица, Осмар и Кочово, с начало и финал - стадиона на с. Троица. В него се включиха участници от различни възрастови групи, като в него взеха участие, както професионални спортисти, така и любители на спорта.

    Състезанието се превърна в традиция за гр. Шумен и организаторите от Велоклуба отчитат все по-голям интерес към него. Въпреки тежкото трасе и топлото време, и тази година събитието, което има състезателен характер, донесе много положителни емоции и забавления на всички участници и публика.

     Трасето за състезанието ХСМ, Trail Run и Duathlon беше с дължина около 42 км с около 1200м положителна денивелация. Дължината на трасето за полумаратона беше около 22 км с около 700м положителна денивелация. Степента на сложност беше от умерено тежко до тежко.

     Класирането беше индивидуално по възрастови групи, а победителите в отделните групи получиха предметни награди и медали. Заявки можеха да се правят на сайта на клуба като юноши под 16 годишна възраст бяха освободени от състезателна такса.

     Клубът продължава да се развива с желание за организиране на още състезания, както и продължаване на традиционните велопоходи. Надяват се да успеят да запознаят най-вече младите хора с предимствата на велосипеда като начин за транспортиране, почивка, хоби или вид спорт. Ако желаете да участвате в някое от мероприятията на велоклуба, можете да следите форума им от тук