Хитрини за път

Хитрини за път

В днешни дни повечето хора пътуват на дълги разстояния със самолети, защото е по-бързо, лесно, удобно и дори в някои случаи по-евтино. Но не може да отречете красотата на природата, която виждате когато пътувате с кола и миризмата на чист въздух и свежа природа, когато спрете за почивка в някоя планина. Пътешествията с кола имат доста предимства -  спираш да се разтъпчеш, когато и където пожелаеш, виждаш двойно дори тройно повече неща, и моето любимо – можеш да пееш с пълна сила с радиото. 

Разбира се недостатъци има! 7 часовото стоене и скучаене на едно място докато ти се схваща гърба не са непознати на пътешествениците. За повечето хора пътуването до мечтаната дестинация е пречката, през която трябва да преминат със стиснати зъби, за да получат щастие. Точно като в приказките! 

Но ние от BulMag смятаме, че пътешествията с кола са едно невероятно преживяване! За това днес ще Ви дадем няколко хитрини, с които ще може да направите пътуването поносимо и дори забавно. Ваканцията ще започне още със закопчаването на колана! Почистване на колата

1. Почистване

Е... Първата хитрина със сигурност не е забавна, но повярвайте ни, подсъзнателно ще се чувствате 100 пъти по-добре ако я изпълните. Почиствайте! Отделете време да почистите превозното средство преди тръгване и отделяйте по някоя друга минута на ден да разтребите опаковките от дъвки, МакДоналдс и празни шишета.

Дори да можете да издържате на разхвърляно, след няколко дни, бъркотията ще Ви подлуди! Може дори да не разберете, че е заради нея, но ще Ви се иска никога повече да не пътуване на по-голямо разстояние от съседното село.

2. Хладилна чантаХладилна чанта

Дори пътешествието Ви да не е повече от ден, задължителна придобивка е храната! Храната е щастие и, повярвайте ни, доста хора знаят това. Знаят също, че лятото е прилива на туристи и почиващи. Ще Ви е по-добре да имате запаси храна и напитки от BulMag, когато видите какви цени са сложени на артикулите в крайпътните магазини и бензиностанции!

Моят любим здравословен и лесен снак са корнишоните! Измиваш преди да тръгнеш, слагаш в кутия и си готов! Здравословно и лесно! Солетите също не са лош избор, а и засищат! Избери си любимото! А ако пътешествието ти продължава няколко дни, най-добре си вземи хладилна чанта! Всичко ще е свежо, студено и готово за консумация по всяко време! 

3. Зареди се със забавленияЗабавление по време на път

Напълни си телефона с много, нови и забавни игри, ако не караш ти разбира се! Нови плейлисти с любимата ти музика също няма да навредят! Не навсякъде има радио, а и на вторият ден ще си наизустил всички радио хитове! Ако пътувате за няколко дни и имате лаптоп си изтеглете любимите филми и сериали! Не забравяйте слушалки, зарядни и ако не Ви става лошо - книги!

4. С деца

Само една дума ми идва.. ох! Това е и реакцията на повечето родители и ние знаем, че е трудно, но сега ще Ви дадем няколко трика, с които да примамите децата да стоят спокойни и заинтересовани. С деца на пътАко пътувате на кратко разстояние, най-добрият вариант е да тръгнете, когато е време малкото Ви дете да спи. Това почти винаги е начин за успех. Но ако ще пътувате ден/два и повече.. опаковайте в багажа нови книжки и играчки, които детето не е виждало и които ще го забавляват известно време. Стикери, филмчета, дори време за говорене и разказване на весели истории ще са страхотни преживявания за детето.

Една идея, лесна за осъществяване, е да сложите от онези малки сгъваеми масички за закуска в леглото върху седалката на детето. Така то ще има място, върху което да разглежда книжки, да рисува и да хапва.

Като говорим за рисуване – разпилени моливи навсякъде не е забава.. Вземете от онези лепнещите държачи за тоалетни принадлежности и ги  залепете на прозореца. Сложете моливите там, за да знае детето, че има специално място за всичко в колата. 

Храната е много важен елемент и тук! Лично при мен зърнената закуска върши чудеса. Напълнете в чашка или изсипете върху масичката и ще имате поне 20 минути спокойни деца.

Не забрвавяйте да спирате! И децата имат нужда от раздвижване. Съобразете спирането с почивките им за сън като не спирате, когато спят! 

Ако на детето Ви му става лошо, но не искате да му давате лекарства, ние ще Ви издадем една тайна! Страхотни умове са измайсторили хомеопатични близалки за деца, които заради наличието на джинджифил, благоприятсват гаденето и повръщането при пътуване.

5.Провери и разучиПълен резервоар

Проверката е майка на безпроблемната почивка!

- Първо и много важно е да провериш дали колата ти е заредена, в изправност и готова за път! Най-добре я закарайте на механик да и проверят спирачки, гуми и всички течности. Бъдете сигурни, че резервната Ви гума е надута и готова за подвизи.

- Като говорим за заредена, никак не е лошо, когато изготвяте маршрут на пътя, да си отбележите къде има бензиностанции, в които може да заредите! Без глоби на път

- Проверка на документи, Ваши и на колата, е задължително! Я полицаи, я граница.. Все ще се намери някой да Ви поиска документите! Разучете на коя граница какво ще Ви трябва. (паспорт/лична карта, удостоверение за превозното средство)

- Тръгнете на път без глоби и нарушения! Неплатените такива могат сериозно да Ви затруднят и дори развалят ваканцията! 

- Запишете си номерата на пътна помощ в различните държави, през които ще минете! Никога не се знае какво ще се случи! 

- И последно, но не на последно място – проверете през какви и колко натоварени места ще минавате. Със сигурност не Ви се иска да минете през най-туристическата дестинация в пиков час както през Варна в 17:00 часа.. 

BulMag Ви пожелава лек, безпроблемен и приятен път!

На път