5 лимонени трика

5 лимонени трика

В последната ни хитрина 5 полезни зимни храни“ Ви споделихме, че цитрусовите плодове са изключително подходящи за зимният период поради факта, че именно зимата е сезонът на пресните цитруси, а и не по маловажният факт, че през този празничен сезон претърпяваме истинска битка с грипните вълни.

Нашето мнение е, че цитруси трябва да се консумират не само през зимния период, поради наличието на страшно много и полезни витамини. Както разбрахме от прекрасната Невена и последната и хитрина - само един портокал съдържа необходимата ни за целия ден доза витамин C, а като бонус получаваме и витамин B1 и фолат. А и да не забравяме пролетната умора и придружаващите я грипове, които чудесно биха били облагодетелствани от малко лимонов сок сутрин във водата или дори от свежата миризма придружаваща цитрусите. 

Един от представителите на цитрусовите плодове е лимонът. Освен невероятен източник на витамини, натуралните му съставки позволяват да се превръща в страхотен антибактериален и освежаващ продукт.

В днешното издание на рубриката ни ще Ви споделим 5 лимонени хитрини, които могат да са от полза в домакинството Ви. 

1. Свеж ХладилникСвеж хладилник

Ако има само една жена, която да ми каже, че хладилникът и никога не е придобивал неприятна миризма било то от риба, лук, чесън или дори някое бабино ястие, ще я поздравя искрено! Случва се! И ние имаме предложение за Вас. Как да се справим с неприятните миризми в хладилника? Познахте! Лимон! Поставете тампони за грим и/или памук в малка купичка или чашка - (формичките за крем карамел вършат чудесна работа!). Изцедете лимон и/или изсипете лимонов сок, до такава степен, че тампоните и памука да се напоят хубаво. Поставете в хладилника. Върши чудеса! Само помнете да сменяте купичката, тампончетата и лимона на всяка 1 / 2 седмици!

2. Свежа МикровълноваСвежа микровълнова

След като сме започнали да чистим и да освежаваме кухнята защо да не преминем към микровълновата? Неприятни миризми, лепкави петна и всякакви други гадории могат да се намерят в тази правоъгълна кутия.  Моят любим трик е: Напълнете купа с вода и изцедете един или повече (според преференциите) лимони вътре. Сложете и изцедения лимон във водата за повече свежест. Включете микровълновата на 3 минути. След като свърши, оставете за още 5 минути. Ако желаете може да почистите стените на микровълновата от лепкави петна и замърсявания с кърпа. Честито! Имате чисто нова, свежо ухаеща, готова за използване микровълнова!

3. Свежа Дъска за рязанеСвежа дъска за рязане

Все още сме в кухнята и имаме още лимони? Няма проблем! Ние от BulMag Ви предлагаме още една невероятна хитрина, която много малко хора знаят! Ако сте собственик на пластмасова дъска за рязане най-вероятно нямате проблем с почистването на петна и остатъчни миризми. Хвърляте в миялната и готово! Но ако при Вас нещата не стоят така или сте горди собственици на прекрасни дървени дъски за рязане ето един чудесен трик! Изсипете едро смляна сол върху цялата дъска и с половинката на разрязан лимон натъркайте добре върху дъската и солта. Оставете да постои няколко минути и изплакнете с чиста вода. Воаля! Няма спомен от онази вечер, в която мъжът Ви реши да яде чесън за здраве! 

4. Свежи ръцe

След рязането на лук не само дъската придобива неприятна миризма. За жалост някои плодове и зеленчуци оставят силни и неприятни миризми и по ръцете Ви, които с агресивно търкане и всички сапуни на света не изчезва. Вече посягате ли към лимона? Точно така! Нашият начин е да натъркате ръцете си с резенче лимон и да изплакнете със сапун и вода. 

+ една бонус хитрина по скоро за мъжката част от аудиторията ни. Как да се премахнат петна от грес? След ремонти било то на колата или други машини, доста често ни е трудно да премахнем останалата грес или други мазни субстанции от ръцете ни. Лесен трик е отново да си натъркате ръцете с половин или резени лимон и да изплакнете със сапун и вода. Чудо! Това се дължи на лимонената киселина, която благодарение на съставките си разрежда и почиства омазняванията като оставя приятен и свеж аромат. 

5. Свежа ванаСвежа вана

След като сме започнали това пролетно почистване на къщата, защо да не минем и през банята? Ще Ви издам един страхотен трик за почистване, дезинфекциране и освежаване на ваната. Предполагам Ви е дошло до гуша от лимони и миризмата им след цял ден чистене с тях. За това за този трик ще нарушим правилата на днешното заглавие и ще използваме грейпфрут! Експерти казват, че той е най-подходящият за почистване на вани. Защо? Нямам идея! Но видно върши чудеса, а миризмата.. иска ти се да оближеш ваната.. Стъпките са: Разрязвате един грейпфрут и го покривате със сол. Натърквате цялата повърхност. Солта създава абразивна текстура, докато цитрусовата киселина в грейпфрута ще спомогне за разграждането на петна и ще остави невероятна свежа миризма. 

При следващото Ви пазаруване в магазини BulMag не забравяйте да сложите някой друг цитрус в пазарската Ви количка.. Я за ядене, я за чистене.