Какво ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да включим на великденската трапеза?

Великденска трапеза

Какво да включим на великденската трапеза?

Великден - един от най-светлите християнски празници и дори кулинарен такъв! В този ден се събират семейство и роднини, на красива, богато украсена трапеза и се гощават с вкусни гозби. Споделяме ви няколко неща, които според нас са задължителни за празничната трапеза: 

1. Зелена салата

Свежа и лека зелена салата ще се приеме страхотно на трапезата, не само от постилите до сега, но и на любителите на козунаци, които са преяли още на празничната закуска. Накъсайте свежа салата, краставица, репички и зелен лук. По желание гарнирайте с варени яйца

2. Яйца

Боядисаните яйца трябва да присъстват на трапезата, тъй като са символ на дома и семейството, а червеното яйчице символизира кръвта на Исус Христос. Поставете ги в декоративни фигурки или гнезденца с изкуствена трева. Разбира се, чинийка с обелени и нарязани, сварени яйца е задължителна след като бъде отличен борек. 

3. Козунак

Както и яйцата, така и обредните хлябове са неотменна част от великденската трапеза. Те символизират тялото на Исус. Може да ги приготвите в различни форми и с различни пълнежи и украси.

4. Агнешко

Агнешкото месо е най-разпространеното през месеците Април и Май и е неизменна част от великденската трапеза, тъй като в деня на Възкресението на Исус Христос агне е било пренесено в жертва. Може да го сготвите под формата на сочно месо, пълнено агне, агнешка дроб сърма или дори вкусна супа. 

5. Месо, за който не яде агнешко 

Агнешкото е ароматно месо с отличителен вкус, който не допада на всеки. Бъдете сигурни, че познавате гостите си и техните хранителни предпочитания, за да няма гладни на този ден. Ако има човек, който не яде агнешко, може да добавите заешко, пилешко, свинско или дори печено прасенце. 

6. Кисело и прясно мляко 

Тези продукти не са задължителни за празника, но са перфектния приятел на козунака! 

7. Шоколадови яйца и зайчета

Най-големият хит сред малки и дори големи. Няма да сбъркате с това малко, но така любимо сладко изкушение!

8. Украса

Заложете на свежа и цветна украса - пролетни цветя и зелени върбови клонки във ваза, или разпръснати по масата; керамични фигурки под формата на пиленца, яйца и агънца; свещи и шарени салфетки.

Ние от супермаркет BulMag се стараем да даваме най-доброто решение на нашите клиенти. Подбрали сме продукти от проверени доставчици и държим да предоставяме качествени стоки и услуги. Цените са конкурентни и са придружени с атрактивни оферти. Систематизирали сме продуктите в отделни категории, за по-лесна ориентация. Пазарувайки онлайн от нас се възползвате от допълнителен набор от възможности, които предоставяме.