Как да съставим списък за пазаруване за нула време

Как да съставим списък за пазаруване за нула време

Невена е адвокат и музикант; съпруга и майка; създател на YouTube поредицата за родители Mama GURU, в рамките на която споделя своя опит и се стреми да бъде максимално полезна на всички други гуру мами, с надеждата, че ще ги зареди и ще им даде още една гледна точка.

Списъкът за пазаруване не е някаква прищявка, характерна за перфектните безработни домакини, които го съставят (едва ли не), само защото си нямат друга работа. Ако искате да пазарувате бързо и организирано, определено се нуждаете от списък за пазар. В противен случай, рискувате да пропуснете да купите нещо важно, както и да изгубите повече време в магазина, докато се лутате между щандовете и се чудите какво още трябва да купите.

В тази статия ще ви дам няколко идеи как да си съставите списък за пазаруване за нула време - т.е. без да губите излишно време за тази задача.

1. Използвайте един и същи основен списък за шаблон Шаблон за списък

Със сигурност има неща, които купувате при всеки пазар - например, хляб, месо, кисело мляко, прясно мляко, любимия чипс на половинката, мокри кърпички и т.н. Всички тези покупки могат да участват в един базов списък, който да ви служи за шаблон при съставянето на всеки нов списък за пазаруване. Просто допълвате или елиминирате, каквото е необходимо.

2. Използвайте телефона си

Смартфонът ви е добър приятел при съставянето на списък за пазаруване. Идеята е да изберете вариант, който да ви е удобен, така че да не изпускате да си запишете нещо, което е на привършване. Можете да си изтеглите специално приложение за съставяне на списък за пазаруване или да използвате бележките си, за да записвате, когато забележите продукт на изчерпване. Най-добре е да си направите регистрация в сайта на онлайн супермаркет BulMag и да се възползвате от тази опция. Ако сте наистина много заети и нямате време да следите за наличностите в хладилника, ползвайте шаблона, за който писах по-горе, и просто не пропускайте да снимате съдържанието на хладилника, преди да тръгнете на пазар.

3. Списък за пазаруване на хартияСподеляйте списъка

Разбира се, не всеки харесва варианта с мобилното устройство. Ако сте фенове на старомодното записване с лист и химикал, тогава, сложете върху хладилника (или закачете с магнит, например) тефтерче, в което да си записвате необходимите покупки. Така всеки член на семейството също може да допринася, когато види, че нещо, което му трябва, е на свършване. Отваряте хладилника за мляко, виждате, че в кутията не е останало почти нищо, и, когато затворите хладилника, записвате мляко в тефтера при списъка за пазаруване.

4. Не забравяйте да споделяте

В продължение на горното, ако вие не сте единственият човек вкъщи, който отговаря за пазара, уверете се, че другите замесени лица знаят какво сте включили в своя списък за пазаруване. Това ще ви спести пропуски или купуване на двойно от същото.

Независимо дали използвате варианта с тефтера на хладилника или пък си споделите списък (check-list) през мобилните устройства, намерете начин всички замесени да са едновременно информирани за списъка за пазаруване.

5. Използвайте камерата на телефона си

Ако често готвите по рецепта, можете просто да си снимате или, съответно, да си правите скрийншот на рецептата и необходимите за приготвянето и продукти. Решили сте да приготвите питателна закуска и отивате, за да купите нужното? Тогава, просто щракнете необходимите продукти и така няма как да пропуснете нещо. А и това спестява време от преписване.

Мили заети приятели, надявам се горните редове да ви дадат полезни идеи за съставянето на списък за пазаруване без губене на време. Каквото и да изберете, списъкът за пазар ще ви помогне да сте по-организирани и ефективни.

Възползвай се от новите функционланости

В обновения сайт на онлайн супермаркет BulMag ще откриете опция да добавите любими продукти в различни списъци. Може да озаглавите списъците, както намерите за добре. Тази функционалност може да използвате, както да правите по-бързо своите онлайн поръчки, така и като списък, когато пазарувате във физическите им магазини. Нужно е само да имате регистрация и можете да добавяте продукти към вашите списъци. Това е само една от многото полезни възможности, които предоставя обновения сайт. Ако искте да разберете повече как да издигнете пазаруването в BulMag Супермаркет на следващо ниво - прочетете нашата статия за това от ТУК!

Направи пазаруването нещо повече